Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dušená mrkev jako příloha

Zpět
  • Autor: SarFi
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový5
Cibule70
Mrkev600

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 1399 kJ

Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 67, SAFA (g): 1, Cukry (g): 40, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 700 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 33.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou na kolečka nakrájenou mrkev (nebo strouhanou). Chvíli restujeme, zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme pod pokličkou 20-25 minut. Na konci odkryjeme a necháme zbylou vodu vyvařit.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 02. 2017 13:28
Tak dušenou mrkev mám ráda, dělám jí podobně.
07. 11. 2015 13:33
Zkuste přidat trochu sójové omáčky :-)

Naši partneři